2-3 квітня 2020 року науковці Льотної академії Національного авіаційного університету провели вже VІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України». І якщо перші п'ять конференцій пройшли в стінах Льотної академії, то формат проведення шостої конференції був дещо видозмінений. Ця конференція була присвячена 90-річчю дитячо-юнацького туризму в Україні. І, враховуючи те, що одним із співорганізаторів конференції є Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, то було прийнято рішення на рік змінити прописку конференції і провести її на базі державного центру дитячо-юнацького туризму в м. Києві. Свої корективи внесла ситуація, пов'язана з карантинними заходами щодо короновірусу, – був змінений формат проведення конференції на дистанційний.

Конференція відбулася в інтернет-режимі. В програмі роботи конференції – он-лайн пленарне засідання, присвячене нагальним проблемам розвитку туризму в регіонах України, робота наукових секцій за напрямками «Психолого-педагогічні та правові аспекти туризму та рекреації, підготовка фахівців з туризму», «Економічні проблеми, менеджмент та маркетинг в туризмі», «Географія туризму та рекреації», «Теоретичні, методичні та організаційні основи спортивного туризму та активної рекреації», «Екологічні аспекти туризму та рекреації», «Краєзнавчий туризм».

Як відзначив організатор конференції – доктор географічних наук, професор кафедри менеджменту, економіки та туризму Льотної академії  Олександр Колотуха: «Конференція викликала широкий резонанс у наукової спільноти України. До участі в конференції представили доповіді 75 науковців та туристів-практиків з Києва, Львова, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Сум, Тернополя, Ужгорода, Луцька, Рівного, Полтави,  Кривого Рогу, Умані, Переяслава-Хмельницького, Берегово Закарпатської області, Білопілля Сумської області, а також з Казахстану, Білорусі, Литви, Азербайджану, Росії, і звісно жкропивницькі вчені. Серед учасників конференції 15 докторів наук та 25 кандидатів наук. Серед вишів – провідні ВНЗ країни – Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Національний авіаційний університет, Львівський національний університет ім. І. Франка, Харківський національний університет ім. В. Каразіна, Одеський національний університет ім. І. Мечникова, Національний університет "Львівська політехніка", Східноєвропейський національний університет ім. Л. Українки,Ужгородський національний університет,Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка та інші».

Кропивницький був представлений широким загалом науковців Льотної академії Національного авіаційного університету, а також Центральноукраънського національного технічного університету, Центральноукраънськогодержавного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, фахівці туризму Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Конференція є знаковою в тому сенсі, що в Льотній академії Національного авіаційного університету ліцензовано спеціальність «Туризм», отже розпочинається фахова підготовка спеціалістів туристичної галузі на факультеті менеджменту Льотної академії.