Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України підвів підсумки Всеукраїнських змагань зі спортивних туристських походів серед студентської молоді. У виді «Водні походи» І місце посіла команда туристів туристичного клубу «Крила мандрів» Льотної академії Національного авіаційного університету.

На Всеукраїнські змагання був представлений водний туристський похід першої категорії складності, здійснений влітку 2019 року на двох катамаранах річками Гірський Тікич та Синюха від м. Тальне Черкаської області до м. Первомайська Миколаївської області, при цьому більша частина маршруту проходила Кіровоградською областю. За 6 днів команда пройшла більше 150 км сплаву, подолавши всі перешкоди на маршруті – пороги, перекати, загачені ділянки біля колишніх млинів, обноси гідроелектростанцій, мілководдя.

Команда академії вперше взяла участь в змаганнях зі спортивних туристських походів. Звіт про похід спочатку переміг на чемпіонаті Кіровоградської області, а потім був направлений для участі у Всеукраїнських змаганнях. І з першої спроби – перемога.

Переможцями Всеукраїнських змагань стали Микола Олексин – капітан команди (аспірант академії), учасники – курсанти та студенти академії Віталій Головко (172 гр.), Олександр Скиба (183 гр.), Любомир Омелянюк (182 гр.), Антон Дейнега (181 гр.), Данило Назаренко (453 гр.).

Як відзначив тренер команди О.В. Колотуха (професор кафедри менеджменту, економіки та туризму): «Відрадним є той факт, що Всеукраїнські змагання ми виграли «своєю» кіровоградською річкою – річкою Синюха, а не, наприклад, карпатськими річками. У планах ­– знову участь у Всеукраїнських змаганнях, але на більш високому рівні – проходження маршруту другої категорії складності річкою Південний Буг від м. Гайворона до м. Южноукраїнська. На цьому маршруті – більше 50 порогів та різноманітних перешкод. Тож сподіваємося на високий результат».

Неоцінену допомогу туристичному клубу «Крила мандрів» надав Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (директор – Лісота А.А.), виділивши команді академії катамарани, рятувальні жилети, засоби страхування, адже свого спорядження для участі у таких заходах академія поки що немає.

Тож, вітаємо переможців Всеукраїнських змагань!