Для здійснення льотної підготовки курсантів та слухачів Льотної академія НАУ та відповідно до наказу ректора Національного авіаційного університету Максима Луцького на баланс льотної академії передано два навчальні літаки - К-10SWIFT і Cessna-172S.

«Це важлива подія для нашого навчального авіаційного закладу, адже головна мета – якісне навчання пілотів,ми надаємо і теоретичні, і практичні знання, робимо все необхідне, щоб навчити пілотів літати якісно і безпечно»,- зазначає Олександр Чумак, начальник Льотної академії НАУ. Питання підготовки пілотів є надзвичайно актуальним для нашої держави.Сьогодні наш авіаційний парк поповнився двома новими літаками і це дасть можливість академії здійснити повний курс підготовки майбутніх пілотів, нашихкурсантів та слухачів, які зможуть надалі успішно працевлаштуватися.Безпека польотів - це одна із найважливіших рис К-10 SWIFT та Cessna-172S.

«Це одномоторні літаки, вони визнані у всьому світі найкращими навчальними літаками. Літаки у належному стані і готові до навчальних польотів наших пілотів», - говорить ІванРихлицький, начальник авіаційно – технічної бази ЛА НАУ.

Варто нагадати, що в льотній академії тривають навчальні польоти курсантів і академія добре підготувалася до сезону навчальних польотів, про це інформує заступник начальника академії з організації та забезпечення льотної роботи Валерій Задков.

Для здійснення льотної підготовки курсантів та слухачів у 2021 році академія має власні літаки: К-10 (2), ХІАТ-650 (1) , а тепер авіаційний парк поповнився ще двома новенькими літаками. Проведені тендерні процедури для оренди літаків: К-10 (2), НАРП-1 (2), Cessna-172 (1), Ве-76 (1), авіаційний тренажер FNTP-II.

Проведені всі необхідні роботи по забезпеченню навчальних польотів, зокрема: страхування аеродрому Кіровоград, ЗПМ Мала Виска, льотного та курсантського складу;проведені тендери для закупівлі паливно-мастильних матеріалів.

Практичну льотну підготовку проходять курсанти другого, третього та четвертого курсу за бюджетною формою навчання та ті, щонавчаються за контрактом.

За програмою отримання свідоцтва комерційного пілота загальна льотна підготовка складає 180 годин, яку має пройти курсант за весь період навчання починаючи із 2 курсу по 4 курс навчання включно. Загалом, курсанти здійснюють польоти на літаках:К-10 -40 годин;НАРП-1- 40 годин;ХІАТ-650 та Cessna-172 -60 годин;FNTP-II- 30 годин;Ве-76- 10 годин.