Лещенко Григорій Павлович.

Народився 2 січня в селищі Високі Байраки під Кіровоградом. Після закінчення 9-того класу Кіровоградської  середньої школи №3 у 1961 році був прийнятий на посаду електромеханіка та механіка по ремонту оптичних приладів авіаційного ремонтного заводу. Навчання продовжував у Кіровоградській школі працюючої молоді №1, яку закінчив у 1962 році з золотою медаллю. В цьому ж році вступив до Харківського політехнічного інституту. У 1964 році за конкурсом атестатів та залікових книжок був переведений в Ленінградське вище інженерне морське училище на арктичний факультет імені адмірала Макарова Степана Йосипович. Училище закінчив з відзнакою та з 1968 року працював в Головній геофізичній обсерваторії на посаді інженера та старшого інженера відділу атмосферної електрики. Одночасно навчався на заочному відділенні аспірантури.

У 1971 році був прийнятий на викладацьку роботу в Кіровоградське льотно-штурманське училище цивільної авіації. У 1979 році був переведений у Кіровоградське вище льотне училище ЦА на посаду старшого викладача кафедр льотної експлуатації та повітряної навігації. У 1980 році був призначений заступником декана факультету льотної експлуатації, а з серпня 1981 року став першим деканом факультету повітряної навігації КВЛУЦА.

У 1983 році був нагороджений медаллю «За трудову відзнаку» , у 1985 році йому було присвоєне звання доцента,  у 1986 році був нагороджений знаком «Відмінник Аерофлоту».

У 1988 році став заступником начальника КВЛУ з навчальних робіт. Як заступник начальника КВЛУ організовував та проводив безпосередню роботу з переходу Кіровоградського вищого льотного училища цивільної авіації в статус Державної льотної академії України.

У 1996 році Григорій Павлович став деканом факультету обслуговування повітряного руху. Та в 2002 році отримав почесне звання «Заслужений працівник освіти України».

Лещенко Григорій Павлович опублікував понад 100 наукових та науково-методичних робіт, підручників та навчальних посібників, та по теперішній час продовжує працювати  в Льотної академії НАУ.