23 листопада в Льотній академії НАУ для першокурсників факультету льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху відбулися інформаційно-просвітницькі заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору-Геноциду 1932–1933 років в Україні.
Завідувачка кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук, докторка педагогічних наук, професорка Т.С. Плачинда, звертаючись до курсантів, наголосила на важливості збереження пам’яті про найжахливішу трагедію нашого народу, яка торкнулася мільйонів українських родин.
Старший науковий співробітник відділу історії Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Сергій Юрійович Мілютін розповів присутнім про Голодомор на території центральної України (документи, що підтверджують факти злочину більшовицької влади проти населення, а також свідчення очевидців тих подій).
Завідувач відділом туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Музею Мистецтв Олег Григорович Юрченко презентував тему Голодомору у творчості художників нашого краю (із фондового зібрання музею).
Начальник відділу інформації та використання документів Державного архіву Кіровоградської області Тетяна Вікторівна Гончарова ознайомила першокурсників з матеріалами преси Кіровоградщини 1932-1933 років та намагання радянського режиму приховати масову смертність населення від голоду.
Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять закатованих голодом українців.
Збережемо пам’ять. Збережемо правду.

За інформацією доцентки кафедри професійної педагогіки
та соціально-гуманітарних наук Ірини Романько