Кафедра права та правового регулювання авіаційної діяльності Льотної академії Національного авіаційного університету запросила випускників, роботодавців, представників професійної спільноти та інших зацікавлених осіб (стейкхолдерів) взяти участь в обговоренні та внесенні змін до навчального плану за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти, а також обговорення за другим (магістерським) рівнем вищої освіти проєкту навчального плану та освітньо-професійної програми «Правове забезпечення авіаційної діяльності» за спеціальністю 081 «Право» галузі знань 08 «Право».

Учасниками обговорення висловили своє ставлення до запропонованих змін, а також виразили побажання щодо змісту, форм і методів навчання за освітньо-професійною програмою.

Зокрема, представник Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Коломоєць О.Д. підкреслив, що основні підходи в розробці освітньо-професійними програми базуються на положеннях Закону України «Про вищу освіту» та Стандарту вищої освіти України за спеціальністю  081 «Право» для другого (магістерського) рівня вищої освіти Коломоєць О.Д., наголосив на тому, що Кіровоградський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України готовий до постійної співпраці зі студентами та викладачами Льотної академій НАУ, як на базі академії так і на території науково-дослідногоекспертно-криміналістичного центру.Олександр Дмитрович відмітив високий рівень кваліфікації фахівців, які володіють системою сучасних знань і спроможні високопрофесійно виконувати поставлені перед ними  завдання, постійно при цьому поглиблюючи свої знання. Це досягається за рахунок того, що освітньо-професійна програма підготовки студентів даної спеціальності спрямована на здобувачів освіти і представників ринку праці у забезпеченні якості освіти.

Свої відгуки залишила і начальник відділу з питань нотаріату у Кіровоградській області Управління нотаріату Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)Іванова Татевік Олександрівна, яка підкреслила, що освітньо-професійна програма «Правове забезпечення авіаційної діяльності» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» галузі знань 08 «Право» освітньої кваліфікації: «Магістр права»  спрямована на підготовку фахівців юристів, які в результаті освоєння програми будуть володіти необхідними теоретичними знаннями та практичними навичками. Зауважила, що навчальний план створює всі передумови для успішної підготовки фахівців юриспруденції, а компетентності, які студенти будуть набувати в процесі навчання за даною освітньою програмою, допоможуть їм реалізуватись в практичній діяльності. І зокрема, міністерство юстиції завжди раді бачити студентів академії в практичній діяльності своїх структурних підрозділів.

Завідувач сектору Кропивницького бюро правової допомоги Кропивницького  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мироненко А.О. вказала на те, що значущою складовою освітньо-професійної програми є наявність в ній структурно-логічної схеми, яка відображає логіку і послідовність викладання обов’язкових та вибіркових дисциплін навчального плану та проходження практики. Компетентності та результати навчання в повному обсязі відображають здатність майбутнього фахівця до працевлаштування за здобутим фахом. 

Стейкхолдери зазначили, що навчальний план та освітньо-професійна програма «Правове забезпечення авіаційної діяльності» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» галузі знань 08 «Право» освітньої кваліфікації: «Магістр права», яка подана кафедрою права та правового регулювання авіаційної діяльності Льотної академії Національного авіаційного університету, носить самостійний  та завершених характер і має всі передумови для успішної підготовки фахівців-юристів.

За інформацією завідувача кафедри
права та правового регулювання авіаційної діяльності
доктора юр.наук, професора Богдана СТЕЦЮКА