19-20 травня 2021 року за ініціативи кафедри права та правового регулювання авіаційної діяльності у форматі онлайн було проведено ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Модернізація вітчизняної правової системи в умовах світової інтеграції», яка приурочена  70-річчю  створення Льотної академії.

Безпосередню участь у конференції взяли 124 учасника, які представляли 30 вищих навчальних закладів. Варто відзначити представників із таких країн як: Польща, Білорусь та Норвегія, які налагодили місток міжнаціональної наукової співпраці.

Основною метою зазначеного заходу було обговорення актуальних питань, що пов’язані із проблематикою захисту прав людини у вітчизняному законодавстві, судової практики та правоохоронної діяльності, цінностей права Європейського Союзу та європейського досвіду захисту прав людини, соціально-гуманітарних та філософських аспектів розвитку громадського суспільства, обліково-аналітичного забезпечення управління суб’єктів господарювання та нормативно-правового регулювання суб’єктів авіаційної діяльності та забезпечення авіаційної безпеки.

З вітальним словом від керівництва Льотної академії виступив заступник начальника академії з навчальної, науково-методичної та виховної роботи Михайло Юрійович Сорока, який зазначив важливість обговорення та вирішення нагальних проблем у сфері авіаційної діяльності, а також побажав дійти спільного рішення  щодо окреслених питань.

Щиро вдячні всім учасникам за активну участь у роботі науково-практичної конференціїта запрошуємо до подальшої співпраці!