З 16 по 21 травня 2021 року в Міжнародній Зеленій школі, яка розташована в с. Космач Івано-Франківської області для представників приймальних комісій ЗВО та профільних освітніх закладів був проведений Тренінг «Освітні Центри «Крим/Донбас - Україна»: особливості вступної кампанії 2021».

Організаторами тренінгу виступили Громадська організація "Фонд "Відкрита політика" який реалізує проєкт Доступна освіта, Міністерство освіти і науки України за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

П’ятиденна програма тренінгу була організована Іриною ЖДАНОВОЮ, Іриною МАРЧЕНКО та Мариною КОРОТЕЦЬКОЮ таким чином, щоб учасники могли отримати оновлену інформацію з МОНУ (Світлана КРЕТОВИЧ, Віталій НОСОК), поспілкуватися з Аллою ЗІНЧЕНКО (PR менеджер ГО «Фонд відкрита політика») та Оленою ЗІНЕНКО (експертною з прав людини, гендерної рівності та інклюзії). Керівники ОЦ, які працюють з абітурієнтами з ТОТ ділитися своїм досвідом. Працюючи в групах розробляли

«Дорожню карту створення ОЦ», «Рекомендації щодо розміщення інформації про ОЦ на сайті ЗВО», «Документообіг ОЦ», «Мінімізація ризиків під час роботи зі вступниками», «SCRUM_алгоритм роботи ОЦ» тощо. Інтенсивна робота перепліталась з гімнастикою Джекобсона, майстер-класами з традиційних українських танців, співів, Космацької писанки, Космацької вишиванки (антистресова валіза). 20 учасників з різних куточків України (Ніжин, Одеса, Київ, Херсон, Дружківка, Кропивницький, Харків, Торецьк, Лисичанськ, Бахмут, Старобільськ) у синергії створювали інформаційний продукт, корисний для усіх ОЦ України.