О восьмій ранку на площі біля академії вишикувалися курсанти та викладачі, батьки та гості хвилюються в очікуванні свята, прапороносці на вихідній позиції – так 1- го вересня почалося урочисте шикування в льотній академії з нагоди початку нового навчального року.

«Вітаю Вас, шановні курсанти, викладачі, товариство! Сьогодні Льотна академія Національного авіаційного університету, як і всі навчальні заклади України розпочинає новий навчальний рік і святкує День знань. Шановні курсанти! Сьогодні ви перегорнете ще одну сторінку вашого прекрасного життя, ви впевнено крокуєте до мрії і головною вашою справою є навчання. Тож, будьте сильними, наполегливими і сумлінними», - меседжі радника з інформаційної діяльності академії, менеджерки із комунікацій Олени Роміциної до усіх курсантів академії, яка розпочала урочистості.

На шикуванні звучить Гімн України, а також відповідно до традиції навчального закладу, знаменна група вносить стяг академії.

«Дорогі курсанти, дорогі наші першокурсники! Радий бачити Вас у лавах льотної академії, наша велика авіаційна родина гостинно приймає Вас! Нарешті, ми починаємо навчальний рік «офлайн». Дякую, що з-поміж розмаїття інших вищих навчальних закладів Ви обрали саме нашу академію. Цей рік для льотної академії ювілейний – ми святкуємо 70 –ти річчя! Дійсно, авіаційна освіта – найкраща інвестиція вашого часу, ваших зусиль у ваше майбутнє. Ви впевненойшли за своїм покликанням і зробили правильний та самостійний вибір! Сподіваюся, що упродовж навчання Ви будете берегти традиції та примножувати славні здобутки льотної академії. Будьте активними, незалежними в думках, здобувайте знання та наполегливо працюйте! Бажаю Вам амбітнихцілей, віри в свої сили, завзятості на шляху до мети. Вітаю зі святом! З Днем знань та початком нового навчального року!», - з вітальними словами звернувся до курсантів та гостей свята начальник академії Олександр Чумак.

Сьогодні від імені батьків вітав першокурсників випускник академії 1987 року, штурман повітряного судна ДП «Антонов» Олег Вербицький. Він батько першокурсника факультету льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху Костянтина Вербицького, який продовжив батьківську справу, довірив свою професійну підготовку нашому навчальному закладу і мріє стати пілотом. На наших очах формуються справжні авіаційні династії, цього року вісім випускників академії привели своїх дітей навчатися саме в рідну академію.

Від курсантського самоврядування до першокурсників звернувся виконуючий обов’язки старшини академії Денис Охрименко, а від першокурсників – Костянтин Вербицький.

Найбільш хвилююча мить свята - перший дзвоник, який сповістив про початок нової сторінки в історії нашого авіаційного навчального закладу! Право здійснити перший дзвоник отримали: курсантка першого курсу факультету менеджменту льотної академії Бублик Анастасії та курсант першого курсу магістратури льотної академії Савула Владислав.

Курсантську спільноту сучасними музичними композиціями вітав оркестр льотної академії під керівництвом Оксани Стяжкіної.

Колектив академії приготував своїм курсантам ще кілька сюрпризів. Наша команда наполегливо працювала над дизайном і реконструкцією холу академії. Колективу однодумців льотної академії фактично своїми силами вдалося осучаснити хол, зробити ошатним приміщення, на кшталт прозорого офісу і просторого терміналу аеропорту. Тут є багато сучасних лавок, фотозона із логотипом академії, відкриті офіси приймальної комісії, юридичної клініки, картинна галерея, телевізійне обладнання для трансляції відеоконтенту про академію, тривають роботи по впорядкуванню фасаду будівлі першого корпусу, але попереду планів і викликів ще багато. Крок за кроком будемо змінюватися на краще, працювати на розвиток славетного авіаційного вишу та України!

Дорогі друзі! Щиро вітаємо всіх з початком нового навчального року та Днем знань! Нових відкриттів Вам, звершень та перемог! Нехай Ваш дух буде сильним і незламним, а невпинна жага і любов до авіації та омріяної справи прокладає Вам шлях у щасливе майбутнє!