Під таким темою пройшов відбірковий турнір з робототехніки FIRSTLEGOLeagueChallenge 2021 у Кропивницькому. Організаторами заходу  ГО "Інноваційні освітні рішення", а вже традиційними партнерами громадська організація « Кластер ІТ Альянс 4.0" та Льотна академія НАУ.

Цьогорічна тематика присвячена мотивації до активних дій, перетворенню звичайних місць та речей на ігрові майданчики та елементи веселої гри. Головне завдання - вмотивувати своїм прикладом спільноту до заняття спортом.

Завданням сезону є удосконалити активності, використовуючи наявні способи та ігри. Поширити ідею, зробити перший крок та залучити друзів до гри.

У відбірковому турнірі у Кропивницькому взяли участь 11 команд з Конотопу, Кременчуку, Балти, Южноукраїнська, Краматорська, Добровеличківки, Гаврилівки, Печерська, Пирятина, Білгородки та Кропивницького.

Вітаючи учасників, начальник Льотної академії НАУ, доктор технічних наук, професор Сергій Неділько зазначив, що найголовнішим результатом змагань є те, що всі учасники стануть єдиною потужною командою інноваторів! «Пишаємося вашою креативністю та інноваційністю… Саме ви будете змінювати нашу країну на краще», - зазначив він.

Також до організації турніру долучилися в.о. заступника начальника ЛА НАУ Михайло Сорока та доцент кафедри фізико-математичних дисциплін Оксана Задорожна. До суддівської команди увійшла доцент кафедри фізико-математичних дисциплін ЛА НАУ Ірина Якуніна.

Переможцями у грі Роботів стала команда «ITway» (Краматорськ), «RoboLegion» (Кропивницький)- переможці у номінації «Інноваційний проєкт», «Sovenyata» - переможці у номінації «Основні цінності», «Skynet» (c.ГаврилівкаДругаКаланчацький р-н Херсонська обл.) – вибороли перемогу у номінації «Дизайн робота», а суддівська відзнака дісталася команді «Inventorswithcrazybrains» (Печерськ). Також вітаємо тренера команди «RoboLegion» Дмитра Єрмакова з нагородою тренера.

Попереду у 6 команд (Creed,RoboLegion, Sovenyata, ITway, RoboUniverse, Inventorswithcrazybrains) фінальний етап у Києві, що відбуватиметься у травні 2021р. Бажаємо усім учасникам та організаторам творчого настрою, невпинного руху та вдалої гри!