Російська військова агресія розірвала наше життя на дві частини – спокійну, мирну для більшої частини країни та загрозливу, жахливу для всієї України воєнного часу.

Тож перед організаторами VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України» постали перед вибором – відмінити конференцію; видати матеріали конференції станом на початок війни або ж перенести терміни проведення конференції та організувати її в дистанційному форматі. За третій варіант проведення конференції висловилися і довоєнні дописувачі, і нові, які почали пропонувати свої нові ідеї, своє нове бачення розвитку нашої туристської галузі в умовах, що склалися.

А значить конференції бути! 16 червня 2022 року в Обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського відбудеться вже VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України». Конференція пройде в on-line режимі.

В програмі роботи конференції – пленарне засідання, присвячене нагальним проблемам розвитку туризму в регіонах України, робота наукових секцій за напрямками «Економічні проблеми, менеджмент та маркетинг в туризмі», «Географія туризму та рекреації», «Теоретичні, методичні та організаційні основи спортивного туризму та активної рекреації», «Психолого-педагогічні аспекти туризму та рекреації, підготовка фахівців з туризму», «Екологічні аспекти туризму та рекреації», «Краєзнавчий туризм».

Не зважаючи на обставини, що склалися, конференція викликала широкий резонанс у наукової спільноти України. До участі в конференції представили доповіді близько 70 науковців та туристів-практиків з Києва, Львова, Харкова, Одеси, Луцька, Івано-Франківська, Тернополя, Вінниці, Ужгороду, Полтави, Умані, Кривого Рогу тощо. Серед учасників конференції 11 докторів наук та 34 кандидатів наук, значна кількість туристів-практиків.

Кропивницький представляє широкий загал науковців Льотної академії Національного авіаційного університету, а також Національного технічного університету, Державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, фахівці туризму обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, обласного краєзнавчого музею.

За інформацією завідувача кафедри
туризму і авіаційних перевезень
Олександра Колотухи