15 вересня 2022 року, о 18:00 завершується подання заяв на бюджет у магістратуру. Йдеться про вступ на основі результатів магістерського тесту навчальної компетенції (МТНК), минулорічних ЄВІ або фахового іспиту в закладі освіти.

Після цього подати заяви для вступу в магістратуру можна буде тільки на контракт: зарахування можливе до 30 листопада.

Звертаємо увагу учасників спеціальної сесії МТНК! Щоб мати можливість вступити на бюджет за результатами спеціальної сесії, обов'язково треба подати заяви на вступ до завершення прийому заяв за державним замовленням у магістратуру – до 18:00 15 вересня (включно). Водночас наголошуємо, що подавати заяви потрібно на контракт, адже ще немає результатів тестування, а потім можна пройти процедуру переведення на бюджет.

Загалом алгоритм дій учасників спеціальної сесії, які хочуть навчатися за державним замовленням, такий:

До завершення терміну прийому заяв на бюджет подати заяви на контракт (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб). В електронному кабінеті неодмінно зазначте, що плануєте вступати за результатами спеціальної сесії (для цього є позначка в блоці “Спеціальні умови вступу”).

Заяви треба подавати на відкриті або фіксовані конкурсні пропозиції, до кожної додати текст мотиваційного листа.

Успішно скласти МТНК на спеціальній сесії (не менш як 100 балів) та отримати результати в електронному кабінеті. Важливо: для відображення результатів обов'язково треба додати в кабінеті сертифікат, коли ви матимете його дані.

Отримати рекомендацію для зарахування на контракт. Якщо така рекомендація не надана, то вступник не зможе претендувати на переведення на бюджет за відповідною конкурсною пропозицією.

Якщо за найбільш пріоритетною заявою ваш конкурсний бал достатній для вступу на бюджет (тобто більше прохідного бала, визначеного під час адресного розміщення державного замовлення для відповідної конкурсної пропозиції), а в закладі є вакантні місця бюджету або замовник надав додаткові, то вас повинні перевести на бюджет.

Оприлюднення рекомендацій до зарахування на бюджет для вступників у магістратуру відбудеться не пізніше 20 вересня, а виконати вимоги до зарахування потрібно буде до 18-ї години 24 вересня. Переведення на вакантні бюджетні місця можливе до 10 жовтня.