В рамках зустрічі з українською освітньою спільнотою перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко та Урядова уповноважена особа з питань гендерної політики Катерина Левченко презентували «Стратегію впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року» та «Операційний план заходів на 2022-2024 роки». До участі у заході доєдналася керівники закладів освіти; керівники департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської військових адміністрацій; представники громадськості.

Під час презентації спікер та спікерка наголосили на важливості прийнятих документів в контексті євроінтеграції України, забезпечення свободи і недискримінації у сфері освіти і науки та позбавлення гендерних стереотипів. Якість впровадження стратегії є індикатором руху країни до європейської спільноти.

Також вони акцентували увагу учасників презентації, що Стратегія визначає базові принципи, цільові групи, стратегічні цілі та завдання щодо реалізації державної політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері освіти, а операційний план заходів на 2022-2024 роки є конкретною програмою для впровадження заходів, у якому кожен учасник освітнього процесу має свої завдання. Саме тому, організаторами заходу запропоновано розглянути та обговорити як Стратегію, так і Операційний план у закладах освіти та побачити свої можливості у розробці і реалізації заходів для досягнення основної мети: забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидія будь-якій дискримінації у сфері освіти, для всіх учасниць/учасників освітнього процесу, на всіх рівнях освіти шляхом запровадження змін у структурно-організаційному та змістовно-процесуальному аспекті.

«Стратегія впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року» та «Операційний план заходів на 2022-2024 роки».

Олена КОВАЛЬОВА